Η ομάδα του OLPC στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΕΑΙΤΥ ανέπτυξε ειδικό δικτυακό τόπο στην διεύθυνση http://ru6.cti.gr/olpc/. Στο http://ru6.cti.gr/olpc/ μπορείτε να βρείτε νέα και ανακοινώσεις για το OLPC, χρήσιμους συνδέσμους με web sites που ασχολούνται με το One Laptop Per Child καθώς και τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό και το υλισμικό του υπολογιστή.
Επίσης η ομάδα του Πανεπιστήμιου Πατρών έχει συντάξει οδηγούς για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εφαρμογών με το eToys, το “Εγχειρίδιο εκμάθησης Squeak για αρχάριους – http://ru6.cti.gr/olpc/material/docs/Squeak%20Tutorial_final.pdf” και το ” Εγχειρίδιο εκμάθησης Squeak για προχωρημένους χρήστες – http://ru6.cti.gr/olpc/material/docs/Squeak%20Tutorial_advanced.zip “.
Το Εγχειρίδιο εκμάθησης Squeak για προχωρημένους χρήστες περιέχει παραδείγματα εκπαιδευτικών εφαρμογών σε eToys που αφορούν την Κατασκευή του ηλιακού συστήματος και την Προσγείωση στη σελήνη αλλά και έννοιες που περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία όπως η Κατάσταση της ύλης, η Θερμοκρασία και Πίεση, η Ζυγαριά κλασμάτων, το Αριθμητικό σταυρόλεξο και το Εμβαδόν επίπεδων σχημάτων, όλα τα παραδείγματα συνοδεύονται με αναλυτικές οδηγίες.
Προτείνω να αξιοποιήσετε τους οδηγούς και τα παραδείγματα για να αναπτύξετε εκπαιδευτικά λογισμικά από τα σχολικά βιβλία που είναι διαθέσιμα στο http://www.pi-schools.gr/ , στόχος μας είναι τα λογισμικά που αναπτύσσουμε να βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες που διδάσκονται.
Στο http://olpc.ellak.gr έχω φτιάξει την σελίδα ” Κατάλογος Εφαρμογών eToys“, στην σελίδα αυτή οι συγγραφείς της κάθε εφαρμογής θα καταχωρούν τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής με συνοπτικές οδηγίες χρήσης και με αναφορά στο σχολικό βιβλίο στο ποίο περιέχεται η έννοια που παρουσιάζετε.
[…] τόπος του OLPC στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΕΑΙΤΥ, http://www.karounos.gr/blog/?p=32, 2007 […]