Μόλις δημοσιεύθηκε το πρώτο τμήμα του αφιερώματος του http://www.re-public.gr/ με τίτλο ” H υπόσχεση των commons (κοινά αγαθά) “. Μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε πρωτότυπα κείμενα από τους:

Richard Stallman – Το κίνημα για το ελεύθερο λογισμικό

Το ελεύθερο λογισμικό αλλάζει τον τρόπο που παράγεται η αξία, υποστηρίζει ο Richard Stallman, γιατί η επιχείρηση ή ο εργαζόμενος μπορεί να βάλει το λογισμικό να κάνει αυτό που εκείνοι θέλουν.
________________________________

Michel Βauwens – Ομότιμη παραγωγή, ομότιμη διακυβέρνηση, ομότιμη ιδιοκτησία

Η τρέχουσα πολιτική οικονομία βασίζεται στο θεμελιώδες λάθος, οι φυσικοί πόροι είναι απεριόριστοι, σημειώνει ο Michel Bauwens. Σε μια κοινωνία βασισμένη στη θεωρία Ρ2Ρ (δίκτυα ομότιμων), η κατάσταση αντιστρέφεται…
________________________________

Douglas Rushkoff – Commons: Δημιουργώντας ένα εναλλακτικό σύστημα αξιών
Σε ποιο βαθμό μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία ο ένας για τον άλλον χωρίς την παρέμβαση των κυβερνήσεων ή των εταιρικών συμφερόντων;
________________________________

Διονυσία Καλλινίκου – Το μέλλον της πνευματικής ιδιοκτησίας
Η πνευματική ιδιοκτησία θα πρέπει και στο μέλλον να δώσει στον καλλιτέχνη κίνητρα για δημιουργία και παραγωγή έργων προς όφελος της πνευματικής κληρονομιάς, της πολυφωνίας και της απεριόριστης ποικιλίας, υποστηρίζει η Διονυσία Καλλινίκου.
________________________________

Βαγγέλης Καπούλας και Χρήστος Μπούρας – Κοινά ψηφιακά αγαθά
Ο Βαγγέλης Καπούλας και ο Χρήστος Μπούρας αναλύουν κατά πόσο η ιδέα της κοινοκτημοσύνης έχει εντυπωθεί στην ψηφιακή εποχή.
________________________________

Όλα τα κείμενα του http://www.re-public.gr/ δημοσιεύονται με την άδεια Creative Commons και μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα με απλή αναφορά της αρχικής πηγής τους.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.